Lenco van der Weel mail

De camping.

Vanaf 1951 zat de familie op camping Witte bij Dishoek. In de zomer werd een deel van de weilanden verhuurd aan kampeerders. Een aantal had een contract dat jaarlijks begon op Goede Vrijdag en eindigde op de laatste dag van september. Mijn moeder had op haar handaangedreven Singer naaimachientje in de wintermaanden zelf een tent gemaakt. En niet met dunne stof maar van windvast zeildoek.
Ze begonnen met een ronde tent.


Voor onze eigen tent.


Kijk eens hoe lief de broers zichzelf bezighouden. Ad zit vast schepen te tekenen en ik zit braaf te lezen.
Vader kijkt toe terwijl moeder met de Agfa Click de foto maakt.


Het was kermis in Middelburg, "oba en opoe", uiterst links en rechts, kwamen met de bus op visite
en hadden kaneelstokken meegenomen. Mijn moeder zit achter "opoe". Daarachter een (nog) onbekend buurmeisje.

Ome Piet Witte, de eigenaar, was in de zomer jarig en dan was er feest.


Ik liep toen op het weitje verlegen en verloren rond.
Dit is Lenco in zijn jonge jaren ten voeten uit.


Het hele gezin op het strand.

De tenten werden vervangen door een houten huisje met een dak van stevig zeil. De gemeenteverorderning gaf aan dat het bouwsel op een tent moest lijken. Het eerste model is door mijn vader samen met huisvriend en timmerman van Wezel in het kleine huisje in de Burgerweidestraat gemaakt. Het werd zo gebouwd dat het uiteen genomen kon worden, want 's winters ging het in opslag in de schuur van Witte. Het jaar erop kwam er een aparte slaapruimte van 2 bij 3 meter bij, zodat we 3 x 5 meter ruimte hadden. Tijdens het opbouwen van deze nieuwe versie was het zeil nog niet klaar. Er lagen twee zeilen op elkaar, maar we zaten die Paasdagen wel in de sneeuw. Niet alleen buiten, maar ook binnen.
Iedere Goede Vrijdag trokken de mannen van der Weel naar Dishoek om het huisje weer op te bouwen.
Later heb ik het eens samen met een vriend opgebouwd.


Na jarenlange trouwe dienst kwam het huisje in de tuin van de Koudekerkseweg te staan. Ik had daarin een werkplaats. Het zeil werd vervangen door eternitplaten met een bitumen dekking.
Tijdens een experiment met een antennemast is het rechterraampje gesneuveld. Het tafelblad zorgde voor een tijdelijk reparatie.