Website Lc cars mail

Opel Kadett D.


Dit is de juiste kleur. Al mijn Kadetts waren stationcars, of wel volgens Opel caravans.


Het was mijn enige model D.

Bouwjaar Kenteken In dienst Cyl inh Pk Bekleding Bijzonderheden
1982 HL-27-NN 1986 1196 cc 53 stof, bruin vijfdeurs

Het verhaal.
De mooie Peugeot 104 GL was een prima auto maar hij werd te klein. Ik hoorde goede verhalen over de Opel. Bij de dealer in Noordwijk vond ik deze groene. Zoals verwacht bracht de paarse 104 veel geld op. Zelfs meer dan de aanschaf van de oranje, de paarse, de ombouw en het spuitwerk bij elkaar.
Drie maanden Bovag garantie. De APK was op 15 september 1985 verplicht. Deze auto was vier maanden na aanschaf aan de beurt. Ik vond dat vreemd, maar werd door de verkoper gerustgesteld. Ik had toen nog weinig ervaring met de APK, wie wel? Het rijden voelde niet goed aan, trillingen, rammeltjes en defecte lampjes vielen niet onder de garantie. In de vierde maand na aanschaf ging hij voor de APK. Daar kwam een hele waslijst defecten uit. Volgens de dealer was het normale slijtage in die vier maanden. Voorbeelden zijn: roest bij de ophangpunten van de koplampen, lekke uitlaat, gescheurde stofhoezen van de aandrijassen, rondom versleten remvoeringen/blokken en nog meer.
De auto is toen niet gerepareerd en ik ging steun zoeken bij de dealer in Katwijk. Die ruilde de groene in tegen de Bovag koerslijst, dat was heel netjes. Een grijze Kadett E werd de opvolger.