Electronica website Lc mail

Geluid.

Spelletjes maken geluid, al klonk het voor mij vaak als herrie. De CD-rom drive in een pc kan ook audio cd's afspelen en na de opkomst van de mp3 en de DvD werd goed geluid belangrijk.


De eerste geluidskaart was gelijk de beste en dat is hij volgens mij nog steeds.
De Soundblaster 32 van Creative, ik heb hem nog in de kast liggen. Jammer dat hij niet meer op de moderne moederborden past, al heeft ATX nog een bord met een ISA slot.De Soundblaster Live!, model Platinum 5.1 verzorgde later het Dolby 5.1 geluid.


Voorop in de kast kwam deze regelunit. Handig voor de instellingen en het aansluiten van andere apparaten, zoals MD-spelers en de koptelefoon.

Mijn Wharfedale DD-1 uit het Audio menu kwam weer goed van pas.Een set bijbehorende speakers met een basbox maakt de zaak kompleet.

Na het opruimen van de laatste tower ging de set naar de oudste dochter.


Deze Ceative D200 ligt al weer een paar jaar naast me. Hij is via Bluetooth aangesloten op de Acer notebook. Radio 10 gold, of de Tour de France, hij doet de hele dag zijn werk.


Deze eenvoudige set van Logitech ligt op de slaapkamer voor de notebook of de tablet. De voeding krijgt hij via de USB hub en de audio via de koptelefoonaansluiting. Voor die prijs is het geluid prima.