Electronica website Lc mail

Op het internet.

Windows 3.1 kwam in 1992 op de markt. Het draaide onder DOS.
De komst van Windows 95 werd ruim vooraf aangekondigd en ik werd begin 1995 abonnee van Planet Internet. Daar hoorde een mailadres bij, 1234@pi.nl. De eerste stappen op het web deed ik met Netscape. De mail ging via Eudora (gratis). Dit alles onder Windows 3.1. Toen ik in 1995 terug kwam van vakantie lag de Windows 95 CD in de bus. De mail ging over naar Outlook Express, Internet Explorer werd de webbrowser en is dat nog steeds.
Windows 95 had Frontpage Express, daarmee kon je een website bouwen. Planet bood hiervoor de webruimte en met de Kerst van 1995 had ik mijn eerste website in de lucht. Dat zijn er inmiddels 12 en die draaien niet op Planet, maar bij een webprovider.
Via World Access in 1997 ging ik in 2008 met 600.000 anderen over naar KPN en daar zit ik nog steeds.
De mail is sinds Windows Vista over naar Thunderbird Mozilla. Dit is een prima en gratis programma.

Alle mailadressen met die oude domeinnamen werken nog steeds, zelfs die van pi.nl.
Dan moet er kontakt gemaakt worden met de internetprovider. Dat ging via de telefoonlijn met een modem.


Dit externe modem van Trust gaf me toegang tot het World Wide Web, 14K4 bs. Nee dames, als ik op het internet zit kan je niet telefoneren.


We gingen over naar interne modems met de dubbele snelheid (28K8 bs).


Het snelste analoge modem. Een Sitecom 56 Kbs. Hierna waren we digitaal verbonden.


ISDN werd aangeboden aan de thuisgebruiker. Ik nam het in Noordwijk en het ging mee naar Middelburg. Per kanaal was de snelheid 64 Kbs, maar je kon beide kanalen combineren, dan had je 128 Kbs. Je had altijd internet en je kon tegelijk bellen.

KPN deed later een aanbod om het ISDN om te zetten naar een analoge lijn (PSTN) en daarop voor internet ADSL te leveren.


Dit bracht de Experiabox 7 in huis. Voorzien van WiFi en voorbereid voor digitale televisie.

Eind 2014 werd het abonnement gewijzigd in een Alles-in-een pakket, dus met digitale televisie.Beide Experiaboxen leveren matige prestaties op de WiFi. De slaapkamer ligt slechts een betonnen muur verder, maar fatsoenlijk film kijken was er niet bij. Tijd voor wat eigen initiatief.


De Asus RT-AC66U wireless router geeft dankzij de extra 5 Ghz band een beter resultaat. De Asus heeft eigen IP adressen, dus beide routers werken naast elkaar. De Experia verzorgt de digitale televisie en het internet voor de Asus. De KPN WiFi staat uit. Het netwerk met kabels draait ook op de Asus.


Een ver-weg notebook heeft een extra USB adapter, deze Sitecom WLA-2104.