Electronica website Lc mail

Vakliteratuur.

In al die jaren had ik abonnementen op verschillende vakbladen. Toen ik in vaste loondienst kwam was dat nog aftrekbaar voor de belasting.


Het langst lopende contract was dat met het maandblad Radio Bulletin, uitgeverij Muiderkring. De meest linkse is uit 1948, maar de andere uitvoeringen vielen allemaal in de bus. Ik ben van 1965 tot 1995 abonnee geweest. Toen heette het blad RB Electronica Computers.


Dit blad verscheen 2 x per maand, maar was iets dunner. Het had goede artikelen en weinig reclame. Ik was abonnee tijdens de studie aan de HTS (1967-1973)


Dit was een echt zelfbouwblad. Het werd eenvoudig gedrukt op goedkoop papier. De ontwerpen bevatten nog wel eens fouten, dus voor het starten met de bouw wachten op de rectificatie in het volgende blad. Samen met medestudenten kocht ik het blad los.


Het Duitse blad Funkschau stond zeer hoog aangeschreven. Een abonnement was door de porto te duur. Het bleef bij af en toe een los blad.


De Radio Bulletin werd ingeruild voor computerbladen, eerst deze Computer Totaal.


Daarbij kwam de PCM, het Personal Computer Magazine. Dit blad heb ik per 2017 opgezegd.

Al die bladen bleven tot aan de verhuizing naar Middelburg bewaard. Toen gingen de honderden kilo's naar de papiercontainer.