Electronica website Lc mail

Externe opslag.

Nadat ik de tower pc had verwisseld voor een notebook, moest er externe opslagcapaciteit komen.


De Lacie Netwerk Access Storage (NAS) heeft 4 Sata harde schijven van elk 500 Gb. Hij staat niet als Raid ingesteld, er is dus 2 Tb beschikbaar. Hierop staat de backup van alle bestanden, inclusief de mail. Ik gebruik het programma SynToy, 64 bits, dus snel. De bestanden houden hun originele indeling, geen compressie, geen codering.


Deze Sharkoon heeft boven een 4 Tb Sata data shijf en onderin een 4 Tb disk voor films. Een Raid configuratie is mogelijk, maar dat staat uit. De aansluiting is USB-3, lekker snel dus.


De tweede opslag heeft een 1 Tb Sata schijf, deze Sharkoon heeft USB-2. Hij wordt gebruikt voor naslagwerken die ik niet elke dag nodig heb. Hij staat normaal uit.Ik was op zoek naar een USB-3 hub met eigen voeding en kwam dit wondertje tegen. Renkforce levert deze combinatie. Bovenin is plaats voor een losse Sata schijf, 3,5 of 2,5 inch. Bij mij gevuld met de 3,5 inch 3 Tb. De hub heeft 3 USB-3 aansluitingen met voeding, 1 wordt gebruikt voor een Transcent 64 Gb stick.


De USB-3 hub begon kuren te vertonen, waarschijnlijk een driver probleem onder Windows-10. Dit is de opvolger, nu zonder hub. Daarvoor gebruik ik een los exemplaar met voeding. Er zitten nu 2 WD-schijven van 4 Tb in.