Electronica website Lc mail

Printers.

In de Olivetti set zat dit compacte matrixprintertje.


De DM 100 was geschikt voor kettingformulieren en losse vellen A4.

En wie is er niet groot geworden met onderstaande klassieker.


De Epson LX-80 kon ook liggende A4 kettingformulieren printen en het inktlint was stukken goedkoper dan dat voor de Olivetti.

In een werkhuisje van me werd deze laserprinter overbodig. Hij vond een plekje in de werkplaats en was aangesloten op de server.


De Laserjet III was zo'n werkpaard dat je overal tegenkwam. Een val van de trap maakte een vroegtijdig einde aan het apparaat.

Gelukkig kwam Defensie (2000 ?) met een regeling dat iedereen voor Fl 1.200 vrij aan IT middelen mocht besteden. Ik koos voor een nieuwe laserprinter.


De Laserjet 2100M is een slagje beter dan de kale 2100. Hierdoor is de afdrukresolutie hoger en het printen gaat sneller door meer intern geheugen. Na een reparatie van een HP Laserjet 4100 hield ik een netwerkkaart over. Die ging in de 2100M. De printer doet zijn werk nog steeds prima.

De digitale camera vroeg om een kleurenprinter.


Deze HK Deskjet 950c had een prima afdrukkwaliteit, foto's kwamen er haarscherp uit. De printer had de onhebbelijkheid om na het vervangen van een inktcartridge met de melding te komen dat het een illegale inktpatroon was, terwijl ik altijd HP kocht. Op het HP Servicepunt konden ze het oplossen, ja voor die keer. Bij de volgende wisseling was het weer prijs. D'r uit met dat kreng.


Een goedkope no nonsens HP Deskjet D2660. Hij print regelmatig cryptogrammen voor me uit.
In februari 2019 gaf hij de geest.De opvolger is een Canon iP7200 met usb en WiFi.