hoofdpagina
Website Lc trains
mail

Inleiding.

Mijn broer en Ad en ik hadden in de jaren zestig een modelbaan van ca 350 x 200 cm. Het was analoge Märklintechniek. Op het rangeergedeelte reed een diesellok V 60. (Märklinnummer 3065, voorzien van telexkoppelingen) Een "Steppenpferd" stoomlok (Br 24) reed als goederentrein tegelijkerijd zijn rondjes.


Dit is niet onze baan maar een voorbeeld.

We hadden enkele gebouwtjes en de wissels werden deels electrisch bediend. Een bovenleiding was er niet. Mijn broer ontwierp en bouwde de baan en ik lag er onder voor de techniek. Sommige onderdelen werden los van Märklin gekocht, zoals de transformator voor de algemene voedingsspanning. Een dubbele Vollmer boogbrug gaf diepte aan de baan.

Hier een selectie van ons rollend materieel.

Br 24
V 60
Goederen wagon
Koelwagon
Wijnvaten
Platte bak
Platte bak
Kiepkar
Ketelwagen
Bouwpakket

Sommige wagons kochten we als bouwpakket. De dubbelassige plattebakwagen moest verzwaard worden om hem in de bochten te houden. Vader's schraapstaal bracht hier uitkomst.

Toen ik in 2001 weer terug verhuisd was naar Middelburg werd ik door broer Ad weer besmet door het treinenvirus. Via Ebay heb ik meerdere locs gekocht en omgebouwd naar digitaal. Ik werd lid van een modelbouwvereniging en kon mijn locs daar op een grote baan laten rijden.
Door fysieke ongemakken kon ik later niet meer op de club komen en de treinenkoorts verdween.
Toen ik in 2016 op Ebay een mooie BR 50 NS zag laaide het kolenvuurtje weer op.

Disclaimer:
Veel plaatjes van het rollend materieel komen van de website van Helmut Kern.