Website Lcvissen mail

Fishing Simulator 2.

Tijdens het zoeken op het net kwam ik dit al wat bejaarde programma tegen. Helemaal gratis en snel te begrijpen. Er zijn drie startlocaties, de rivier de Lot, een groot meer Verdisolle en de kust van West Yell. Per locatie zijn er meerdere visstekken. Via de website kunnen extra locaties worden gedownload. De laatste versie draait prima onder Windows. Rzeka Pilawa is een spectaculair riviertje. Marlijn vissen in de Indische oceaan is een aanrader, evenals het vissen van de Canadese meren met een spinhengel.
Het gaat mij niet om de grootste vis, maar om zoveel mogelijk soorten te vangen. De vangsten na 12 augustus 2015 worden in kilogrammen aangegeven.

Het hoofdwebsite lcvissen.nl staat grotendeels in het teken van de paling.
Ik ben met het programma in juli 2015 gestart en de eerste zoetwater paling werd pas eind januari 2016 gevangen.
Hij zwom in de Daylight Lake.


Het startscherm.

Je moet eerst een uitrusting samenstellen.


Eerst kiezen we een hengel. Met of zonder dobber, voor de spinner of de vlieg. De tweede hengel kan alleen op de bodem vissen. Electrische aanbeet verklikkers zijn beschikbaar. Hier als hengel voorbeeld een stevige strandhengel.


Op die hengel past een pittige molen die voor het vissen op zware zeevis geschikt is.
Let op de lijnsterkte van de lijn op de molen.Dan volgt de keuze voor de onderlijn, afhankelijk van de gekozen hengel.
Hier een paternoster voor het vissen aan zee. Er kan hier gekozen worden voor de haakgrootte, de sterkte van de onderlijn en de plaats van het aas, of in geval van een hengel met een dobber, wat voor type en op welke diepte.Aan aas is er ruime keus, zelfs de banaan en het spruitje kunnen op het menu. Hier mijn keuze voor vijvers en riviertjes.

Het gekozen aas en lokvoer kan worden opgeslagen. Hetzelfde geldt voor de hengeluitrusting.
Op een stek kan je van uitrusting wisselen. Behalve voor het aas in de acht bakjes, heb je op de visstek geen andere keuze.


De volgorde van de locaties in het menu is de datum van installatie. De laatste downloads staan dus onderaan.
We gaan vissen.