Website Lcvissen mail

Het geuldal.


Toen de kinderen nog klein waren gingen we in de zomer regelmatig met twee gezinnen naar een vakantiepark in Nederland of in de Kempen. De dames gingen dan naar een attractiepark en de mannen zochten een visstek.
Ik neem de visvijver Geuldal bij Euverem als voorbeeld. Ik ben niet zeker of deze vijver nog bestaat.
Het was ons te doen om de forel, een vissoort die nog niet op de website behandeld is. Mijn zwager viste met de oranje werphengel en ik met de groene telescoop met de 2200 molen. Een dunne lijn, een slanke korte dobber en verse maden als aas. Zoals eerder gezegd gebruikte ik nooit een leefnet, hier was dat verplicht als je de vis wilde meenemen. We leenden er eentje van de baas. Toen we een aantal forellen gevangen hadden, bleken er vissen ontsnapt te zijn. Er zat een gat in het net. Ik ben er van overtuigd dat dit geen opzet was.


Een gedeelte van de vangst die dag.

Het is betaald vissen, dus de vangst ging mee naar huis. De eigenaar had een prima regeling. Twee vissen kon je ruilen voor 1 gerookte forel. We hadden toch nog twintig vissen, dus 12 werden 6 gerookte en 8 gingen vers mee voor 's avonds op de barbeque.

Lekkere hapjes ..


De regenboogforel is een mooie en sterke sportvis. Met licht materiaal krijg je een leuke dril.